غذاهای گرجستان

معروف ترین غذاهای سنتی گرجستان

 خاچاپوری

خاچاپوری یکی از محبوب ترین غذاهای سنتی گرجستان می باشد. این غذا یک نوع نان است که کمی شبیه به پیتزاست و داخل آن را با پنیر پیتزا پر می کنند.این غذا سرشار از کربوهیدرات می باشد. خاچاپوری در سه نوع مختلف پخته می شود. نوع اصلی آن به “ایمرولی” معروف است.نوع دیگر آن که بر روی آن نیز پنیر اضافه می شود “مگرولی” نام دارد.نوع “ادگرولی” نان داغی پف کرده می باشد که در میان آن پنیر پیتزا و تکه ی بزرگ کره گذاشته شده،و بر روی آن یک عدد تخم مرغ می شکنند و سرو می کنند.

خینکالی

خینکالی یکی دیگر از غذاهای نمادین گرجستان می باشد. این غذا شبیه  دامپلینگ چینی است اما دقیقا مانند آن نیست. این غذا بقچه ای خمیری است که هنرمندانه تزئین می شود و سر آن به شکلی زیبا پیچیده و داخل آن با ادویه جات، گوشت و سبزیجات معطر پر می شود. سپس آن را آبپز و یا بخار پز می کنند.

بدریجان نیگزیت

این غذا رول بادمجان با گردو می باشد (گاهی با سیر مخلوط می شود). حتی اگر علاقمند به بادمجان نباشید از این غذا لذت خواهید برد. این غذا همزمان هم طعم شور دارد و هم شیرین.

 لوبیو

این غذا ترکیبی از سوپ لوبیا و انواع حبوبات خورشتی پخته شده می باشد. در مناطق مختلف انواعی از لوبیا وجود دارد؛ پس در هر منطقه طعم این غذا بسته به نوع لوبیایی که در آن استفاده می شود متفاوت است.

لوبیانی

نام این غذا به لوبیو شباهت دارداما لوبیانی نانی است که داخل آن از حبوبات پر شده است. این غذا شبیه به خاچاپوری ایمرولی می باشد اما بجای پنیر داخل آن از حبوبات پر شده است. شاید به نظر عجیب بیاید اما طعم فوق العاده ای دارد. نان این غذا در داخل تنوری هیزمی پخته می شود. هنگام میل کردن این غذا ابتدا طعم نان ترد آن را احساس خواهید کرد و سپس طعم حبوبات با طعم بیکن و ادویه جات را زیر زبانتان خواهید چشید.

متسوادی

به این غذا، غذای پادشاه نیز گفته می شود. متسوادی با تشریفات خاص خودش طبخ می شود. تکه های گوشت را در آب انار تازه می خوابانیم بعد به مقدار لازم نمک پاشیده و به سیخ می کشیم. سپس سیخ را روی آتش کباب می کنیم.

ساسیوی

ساسیوی غذایی است که از مرغ تهیه شده است و در سس غلیظی شامل پیاز، سیر، گردو و ادویه جات سرو می شود. این غذا باید به مدت ۲۴ ساعت پیش از سرو کردن در یخچال نگهداری و سرد شود. ساسیوی بویژه هنگامی که مقداری گشتیز به آن اضافه می کنیم طعم خاصی دارد، اما قطعا ارزش امتحان کردن را دارد.

 کوچماچی

کوچماچی غذایی سنتی است که از دل، جگر، قلوه، طحال و گاهی اوقات ریه های خوک، گوساله و یا مرغ  تهیه می شود.  این غذا معمولا به همراه گردو سرو می شود و با دانه های انار تزئین می شوند. احتمالا فکر می کنید که این غذا نمی تواند خوشمزه باشد اما قطعا در اشتباه هستید. یک بار امتحان کنید!

خارچو

خارچو نوعی سوپ گوشت و از غذاهای سنتی گرجستان می باشد که از گردوی خرد شده، برنج، پوره آلو گیلاس تهیه شده که معمولا با گشنیز سرو می شود. طعم این سوپ معمولا به دلیل وجود ادویه جات متنوع در مناطق مختلف گرجستان به منطقه ای بستگی دارد که در آن طبخ می شود. این سوپ غذایی سالم است که در شبهای سرد زمستان به طور یقین غذای مناسبی بشمار می آید.

تاریخ انتشار اصلی : 2019-01-16 15:57:03

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

51 − 50 =

بستن